کارت گرافیک چیست؟

کارت گرافیک،قطعه سخت افزاری است که تصاویری که شما روی مانیتور می‌بینید تولید می‌کند.

انواع کارت گرافیک:

کارت‌های گرافیک ممکن است در سیستم‌های زیادی در اطراف شما وجود داشته باشد.
انواع کارت گرافیک موارد زیر را شامل می‌شود:

کارت یکپارچه:

اگر یک رایانه آماده خریده‌اید و آن را ارتقا نداده‌اید یا هیچ گونه مونتاژی روی آن انجام نگرفته است،احتمالاً نمونه کارت یکپارچه روی آن قرار گرفته است.ارتباط کارت با مادربرد به صورت کارت گرافیکی پردازنده شناخته می‌شوند و گزینه‌های پیش فرض در مادربردهای استاندارد است.

این کارت‌ها قابل ارتقا هستند و می‌توان با وصل کردن یک کارت جدید به مادربرد رایانه، کارت قدیمی را نادیده گرفت و از مدل جدیدتر و با کارایی بیشتر استفاده کرد. تنوع و قدرت این کارت‌ها معمولاً نسبت به مدل‌های جدیدتر، کمتر است.

PCI :

این کارت‌ها از شیارهای PCI در مادربرد برای اتصال به رایانه استفاده می‌کنند. این مدل معمولاً قدیمی هستند و اکثر رایانه‌های قدیمی شیارهای PCI دارند و فاقد انواع اتصالات جدید هستند. به همین علت هنوز هم این کارت گرافیک در بازار خرید و فروش می‌شود.

AGP :

کارت‌های گرافیکی از این نوع، مانند نوع PCI از شیارهایی که به مادربرد وصل می‌شوند، تشکیل شده‌اند. این کارت‌ها دارای 4 سرعت هستند که سریع‌ترین آن‌ها تا 8 برابر نوع اولیه آن است. ولی اگر مادربرد رایانه شما از سرعت کمتری مانند 1x، 2x یا 4x پشتیبانی کند، کارت نیز خود را با آن مطابقت می‌دهد و سرعت خود را کمتر می‌کند.

اتصالات AGP به دلیل محدودیت‌های تکنولوژیکی، به اندازه شکافهای PCI-E خیلی سریع نیستند و در نتیجه، برای اجرای سرعت‌های بالاتر توسعه نخواهند یافت. با این حال، مانند کارت‌های PCI نسبت به کارت‌های برش دار سازگاری بیشتری دارند.

PCI-Express :

این کارت‌ها به نام PCI-E نیز شناخته می‌شوند و بیشتر شناخته شده‌اند و از انواع کارت گرافیک هستند که به مادربردها وصل می‌شوند. این کارت‌ها می‌توانند سرعت سیستم را تا 16x نیز افزایش دهند و برای افرادی که قصد دارند بازی‌های رایانه‌ای با گرافیک بالا و نرم‌افزارهای قوی را روی سیستم خود نصب و اجرا کنند، بهترین گزینه است.